Beobank wil uw woning bewaken

De bankgroep lanceert een leaseformule voor inbraakbeveiliging. Ze treedt toe tot het groter wordende clubje van banken en verzekeraars die ook niet-financiële diensten aanbieden.

Vanaf 27 euro per maand kunt u via Beobank een alarmsysteem huren dat wordt beheerd door de Franse beveiligingsspecialist Euro Protection Surveillance (EPS). Een adviseur van dat bedrijf bezoekt vooraf uw woning en beslist mee welke apparatuur moet worden geïnstalleerd om inbraak of brand te melden.

De draadloze apparatuur staat in contact met een controlecentrum van EPS. Bij een alarm wordt de eigenaar gecontacteerd. Afhankelijk van het abonnement kan een agent van de beveiligingsspecialist G4S worden gestuurd.

Naast deze formule biedt Beobank een gelijkaardige service aan voor professionele klanten als kmo’s en zelfstandigen. De bank benadrukt dat je geen klant hoeft te zijn om gebruik te maken van deze nieuwe formule.

Digitale klusjesdienst en parkeertickets

Steeds meer banken en verzekeraars bieden niet-financiële diensten aan. Afgelopen herfst had Belfius al een nieuw digitaal platform voorgesteld – Jaimy – waarmee klanten en niet-klanten makkelijker een loodgieter of schilder kunnen vinden. AG Insurance, de grootste verzekeraar van het land, werkt aan een uitgebreide service die ouderen moet helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen.

Door de lage rente zoeken banken en verzekeraars nieuwe inkomstenbronnen.
Een van de redenen waarom financiële spelers op die nieuwe diensten beginnen in te zetten is de lage rente. Die weegt al jaren op hun klassieke verdienmodel, waardoor ze nieuwe inkomstenbronnen moeten aanboren.

<

Op naar de ‘onestopshop’

De digitalisering maakt dat financiële spelers makkelijker projecten kunnen lanceren om klanten nog meer aan zich te binden. Zo bouwen naast Belfius ook KBC, ING en BNP Paribas Fortis-dochter Hello Bank hun mobiele apps om tot ‘onestopshops’ waarmee een klant meer kan doen dan louter betalingen afhandelen. Denk aan een trein- of busticket kopen en een parkeerplaats betalen, maar evengoed aan extra diensten die het ondernemers makkelijker maken hun facturen te beheren.


Leuvense onderzoekers hacken Tesla Model S

De autosleutels van Tesla en andere luxemerken gebruiken een verouderde beveiligingstechnologie waardoor ze in enkele seconden gekopieerd kunnen worden.

Een team van onderzoekers van de eenheid COSIC van Imec/KU Leuven heeft onderzocht hoe veilig de zogenaamde PKES (Passive Keyless Entry and Start)-technologie is. Met zo’n PKES-sleutel kan de auto geopend en gestart worden als de sleutel in de buurt is. Er moet geen knop op de sleutel ingedrukt worden.

De technologie gebruikt verouderde en onveilige cryptografie, concluderen de onderzoekers na een test met een Tesla Model S TSLA-1,01% . In een filmpje tonen ze hoe ze met een draagbaar apparaat informatie van de auto en de sleutel in de broekzak van de eigenaar kunnen inlezen. ‘Het is vrij eenvoudig om de cryptografsiche sleutel te achterhalen door geavanceerde zoekmethoden’, zeggen de onderzoekers. Nog in het filmpje is te zien hoe ze in enkele seconden de auto openen en starten.

Beloning

De onderzoekers hebben hun bevindingen aan Tesla meegedeeld op 31 augustus 2017. Tesla heeft de informatie gevalideerd en een beloning van 10.000 dollar toegekend. ‘Dankzij dit onderzoek krijgen we een beter inzicht in de inbraakbeveiliging van moderne auto’s en helpen we bedrijven als Tesla om zwakheden op te lossen,’ zeggen onderzoeker Lennert Wouters en professor Bart Preneel.

Bij Tesla  TSLA-1,01% kan sinds een update de ‘passieve toegang’ worden uitgeschakeld en kunnen eigenaars een pincode om te kunnen rijden instellen .

Andere modellen

Ze waarschuwen dat niet enkel dit model gevaar loopt. De fabrikanten McLaren, Karma Automotive en Triumph Motorcycles gebruiken dezelfde technologie van Pekron. Maar de onderzoekers hebben geen toegang tot deze merken. Daarom raden ze de eigenaren aan om de sleutel in een metalen omhulsel te steken om radiosignalen tegen te houden.


Inbraakbeveiliging

  • nbraakbeveiliging volgens de INCERTnormen (nummer B-1585)
  • Erkend installateur volgens de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (nummer 20-0854-50)
  • Alarmsystemen voor elke toepassing
  • Voor particulier, bedrijven, overheidsdiensten etc…

 

Camerabewaking

Op zoek naar camerabewaking? Informeer je en bereid je goed voor! Selecteer de juiste bewakingscamera voor optimale camerabeveiliging.